Видове изтривалки

//Видове изтривалки
Видове изтривалки2017-08-25T12:04:44+00:00

На пазара съществуват много видове изтривалки, които са с неясен произход и лошо качество, което означава липса на реална ефективност. Евтините материали и имитации служат за визуална заблуда за наличние на предпазно средство, което задържа и поема мръсотията, както и предотвратява подхлъзване. Рискът от ходене по гладки подови настилки и падане заедно с изтривалката са фактор, който не трябва да бъде пренебрегван! За по-дълга и ефективна употреба, подбирайте вида изтривалка и нейният размер, спрямо мястото където ще бъде експлоатирана и според натоварването /човеко-потока/, преминаващ през входната врата.  Професионалните и качествени материали са по-безопасни, задържат повече боклук, използват се по-дълго и се почистват лесно.

1. ОСНОВНИ ВИДОВЕ ИЗТРИВАЛКИ:

Външни – За едра мръсотия, кал, пясък, листа, сняг. /Алуминиеви с гумени и четкови вложки, изцяло гумени изтривалки, пресован полипропилен/

Вътрешни – За финна мръсотия, прах и мокро. /Алуминиеви с мокетени вложки, изцяло мокетени с антихлъзгащ гумен гръб/

2. ВИДОВЕ УПОТРЕБА:

Без вграждане в пода – Поставят се върху подовата настилка и е възможно лесно да бъдат премествани и почиствани.

За вграждане в пода – Вграждат се в ниша /„гнездо“/, направена предварително в подовата настилка с определен размер: /широчина х дължина х дълбочина/.

3. РАЗМЕР:

Размерът има значение. За по-добра ефективност, всяка изтривалка трябва де е  с дължина поне две-три крачки при свободно ходене върху нея.

4. ПОСОКАТА НА ДВИЖЕНИЕ:

Широчина: От лявата до дясната страна на вратата/каса, светъл отвор/.

Дължина: Посоката, през която преминава човеко-потокът.

5. РАЗПОЛОЖЕНИЕ СПРЯМО ВРАТАТА: Посоката на движение спрямо размера на вратата /светлия отвор/ и разполагаемата подова площ /свободно място/ определят разположението, което може да бъде тип „портрет“ или тип „пейзаж“ спрямо входната врата. При обществени обекти се препоръчва изтривалката да бъде с дължина /по посока на движение/ около 2-3 крачки при свободно ходене.

6. ПОДДРЪЖКА:  Дори и най-скъпата качествена и голяма изтривалка е безсмислена, ако не бъде поддържана редовно и правилно според инструкцията за поддръжка!

Спазвайте инструкциите за почистване и поддръжка, за да можете да използвате по-дълго и по-ефективно Вашите изтривалки!

Вижте / свалете брошурата
Настройки на кутийката за бисквитки